pondelok, 18. júna 2012

Tuniakové fašírôčky a ako na ne...

Mali úspech na Garden Birthday Party a taktiež počas jedného víkendového obeda - tuniakové fašírky. A tu je recept ako na ne. Sú ideálne ako malé predjedlo, či fingerfood, alebo aj ako hlavné jedlo. Všetko závisí pre akú veľkosť sa rozhodnete. V kombinácií so suchým sektom alebo mladým bielym vínom si ich vychutnáte najlepšie.

Ingrediencie pre 4 osoby:


  • strúhanka - 3 polievkové lyžice + ďalšie množstvo na obaľovanie
  • parmezán - 2 polievkové lyžice
  • tuniak v olejovom náleve - 200 gr.
  • vajce - 1 ks
  • ricotta - 150 gr.
  • soľ a čierne korenie - podľa vašeho uváženia
  • nasekaná petržlenová vňať - 1 polievková lyžica
  • slnečnicový olej



Postup:

Zmes na fašírky pripravíte zmiešaním tuniaka, ricotty, vajíčka a petržlenovej vňaťky. Pridáme soľ a čerstvo zomleté čierne korenie. Vypracujeme jemné cestíčko, z ktorého vyformujete fašírky. Vyformované fašírôčky  obalíme do strúhanky a dozlatista vypražíme. Čo sa týka tvaru fašíriek, odporúčam zvoliť malé guličky. Takýto tvar má hneď viacero výhod. Počas vyprážania ich nemusíte otáčať (pokiaľ ich nevyprážate vo fritéze). Upražia sa vám za kratšiu dobu a tuniak nenapije priveľa oleja. Aby sa vám to podarilo, dbajte na správnu teplotu a kvalitu  slnečnicového oleja. Taktiež je veľmi dôležité dodržať správny pomer vyprážanej zmesi a množstva oleja. Nesnažte sa ich natrieskať všetky do jednej panvice naraz. Znížite tým príliš teplotu oleja a vaše fašírky ním zostanú napité. Trpezlivosť ruže prináša a preto odporúčam vyprážať nadvakrát. Po vypražení ich jednoducho osušte kuchynskými papierovými obrúskami.




Tak teda dobrú chuť. A ak sa ich rozhodnete vyskúšať, neváhajte a pridajte koment ako vám chutili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára