Istotne to mnohí z vás veľmi dobre poznáte, dni plynú jeden za druhým tak rýchlo, že si ani neuvedomíte a z pondelka je piatok. Spoločné chvíľe strávené s blízkou rodinou za jedným stolom sú čoraz ojedinelejšie, a preto treba vyhľadávať a využiť každú príležitosť na to, aby si rodina sadla spolu za jeden stôl a pri dobrom jedle podebatovala.
V našej rodine je našťastie takýchto chvíľ dostatok a inak tomu nebolo ani pred nedávnom, keď otec doniesol domov celé jahňiatko. Hneď som sa potešil. Aj keď jahňa u mnohých z vás patrí ku tradičným veľkonočným jedlám, stihli sme to len s malým oneskorením. Jahňa sme naporcovali na menšie časti - lopatky, stehná, rebrá a už som rozmýšľal, ako tieto dobroty pripraviť a zúžitkovať.
V najbližších dňoch, alebo týždňoch môžte teda očakávať zaujímavé recepty na to, ako pripraviť napríklad jahňacie pečienky, stehno a čo urobiť s rebrami. Aj keď jahňacie mäso na našich tanieroch nie je až taká bežná záležitosť, v príspevkoch môžte načerpať inšpiráciu a kde to bude možné, aplikovať recepty aj na iné druhy mäsa. Hneď na začiatok tu mám pre vás jahňacie pečienky na portskom víne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára