pondelok 5. novembra 2012

Losos na zelenine

Pri prezeraní mojich foto archívov som natrafil na fotky lososa, ktorý sa pred pár týždňami ocitol na našom nedeľňajšom stole. Veľmi jednoduchý spôsob ako pripraviť túto fantastickú rybu. Tento recept nepotrebuje extra komplikované prípravy. Je veľmi jednoduchý a rýchly.


Najprv si pripravte zemiaky. Ošúpte ich, umyte a dôkladne osušte. K rybe sa fantasticky hodí koreňová zelenina. Keď sa pečie spolu s rybou krásne natiahne jej vôňu a jemne zosladne. Ideálne je použiť mrkvu a petržlen, nakrájaný na dlhšie plátky. Do veľkej panvice si nalejte olivový olej, na ktorom predvaríte zeleninu. Pridajte soľ a čierne korenie. Po desiatich minútach odstavte. 

Umytého a osušeného lososa potrite zmesou soli a čierneho korenia a do brušnej dutiny môžte vložiť pár plátkov citróna. Ja som k tomu pridal dve vetvičky čerstvého rozmarínu. Takto pripravenú rybu umiestnite na vopred vymastený plech. Môžte použiť maslo alebo olivový olej, ako vám je lepšie a čo máte k dispozícií. S predvarenou zeleninou vyplníme prázdne časti plechu a vložíme na 30 až 40 minút do vyhriatej rúry (180 stupňov). Určite vám bude chutiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára