Stalo sa mi už párkrát, že ma zachytil hlad v tej najmenej vhodnej chvíli a práve, keď som dostal chuť na niečo dobré, tak som v chladničke našiel práve nasledovné ingediencie. Zbytok masla a kus parmezánu. Po ruke olivový olej, soľ, čierne korenie a v skrinke dlhé cestoviny. Jednoduché veci, ale aj z týchto surovín sa však dá pripraviť kráľovský tanier, začínajúc od kvalitných cestovín. V nich sa ukrýva celé tajomstvo úspechu. Dobré maslo a olivový olej je samozrejmosťou, no tento tanier však dostáva šmrnc vďaka muškátovému oriešku. Tento nenápadný orech, ktorý pochádza z indonézskych ostrovov dodá tomuto receptu svoju originalitu. Stačí minimálne množstvo a jedlu vdýchne nasladlé tóny, štipku pikantnosti a exotiky. Treba s ním však narábať veľmi opatrne, preto že má veľmi výraznú chuť, ktorá by mohla vo väčších množstvách uškodiť a prekryť chuť ostatných menej výrazných ingrediencií.
Pripravte si (4 osoby):
- 350g dlhých cestovín
- 40-50g masla
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- čerstvo namleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- 100g parmezánu
Popritom, ako sa vám v osolenej vode varia cestoviny, pripravte si zmes masla. Do väčšej panvice nalejte olivový olej a na miernom ohni rozpustite maslo. Do rozpusteného masla pridajte čerstvo namleté čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok. Stačí keď s ním prejdete tak zo desať krát po strúhadle. Ak sú cestoviny al dente, odceďte ich a zmiešajte na panvici s maslom. Pridajte najemno nastrúhaný parmezán a vaše jedlo je hotové.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára