pondelok 24. septembra 2012

Mitch a jeho ostro-kyslá na návšteve u Špeka

Konečne je tu ďaľší a troška netradičný príspevok od Špekoindakitchen. Tentokrát som si do našej kuchyne pozval veľkého jedáka a môjho kamaráta Mitcha Buchannona a poprosil som ho, či by nenavaril jeho vychýrenú ostro-kyslú polievku. Keďže ani on nemá od varenia a  hrncov ďaleko, okamžite s mojim nápadom súhlasil. Už na druhý deň sme sa stretli a pustili sme sa do varenia. Nákup bol spravený raz dva a varenie sa mohlo začať.

Čo budete potrebovať:


  • 250 gramov kuracích pŕs
  • 2 veľké mrkvy
  • Ázijské hríby
  • 2-3 papriky (pre farbu môžte použiť červenú, žltú a zelenú)
  • Bambusové výhonky
  • Čierne korenie
  • Tmavá sójová omáčka
  • Chilly papričky
  • Kukuričný škrob
  • Ocot
  • Soľ
  • 1 vajce




Ako na to?



Do väčšieho hrnca nalejte studenú vodu a pridajte kuracie prsia. Varte 15 minút od doby, keď voda začne vrieť. Medzičasom si nakrájame mrkvu, papriky a bambusové výhonky. Do misky s vriacou vodou ponorte hríby a po 15 minútach tiež pokrájajte. Najlepšie sú takzvané Judášové uši. Mixér použijeme na rozsekanie zeleniny a hríbov. Nie však úplne najemno. To isté zopakujte aj s uvareným mäsom. Rozsekanú zeleninu, hríby a mäso pridajte späť do vody, kde ste predtým varili kuracie prsia. Poriadne premiešajte a môžte začať s pridávaním omáčok a korenín. Na začiatok pridajte tmavú sójovú omáčku, nakrájané chilly papričky, čierne korenie, soľ a ocot. Mitch odporúča dochutiť polievku podľa vlastnej chute. Polievka by mala chutiť vyvážene a to aj ostro aj kyslo. Treba nájsť správne vyváženie chutí. Keďže sú ingrediencie pre tento recept dosť výrazné pridávajte ich po lyžičkách. Na zahustenie si v malom poháriku rozmiešajte vodu s kukuričným škrobom. Zamiešajte a vlejte do polievky. Prevarte a polievka sa za pár minút výrazne zahustí. Nakoniec pridajte do polievky rozšľahané vajíčko. Všetko dôkladne premiešajte a podľa potreby dolaďte chute.  My sme to s tou polievkou dosť prehnali a bolo jej asi 4 litre ako si môžte všimnúť na fotkách. Dobrú chuť.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára