Najprv si pripravte zemiaky. Ošúpte ich, umyte a dôkladne osušte. K rybe sa fantasticky hodí koreňová zelenina. Keď sa pečie spolu s rybou krásne natiahne jej vôňu a jemne zosladne. Ideálne je použiť mrkvu a petržlen, nakrájaný na dlhšie plátky. Do veľkej panvice si nalejte olivový olej, na ktorom predvaríte zeleninu. Pridajte soľ a čierne korenie. Po desiatich minútach odstavte.
Umytého a osušeného lososa potrite zmesou soli a čierneho korenia a do brušnej dutiny môžte vložiť pár plátkov citróna. Ja som k tomu pridal dve vetvičky čerstvého rozmarínu. Takto pripravenú rybu umiestnite na vopred vymastený plech. Môžte použiť maslo alebo olivový olej, ako vám je lepšie a čo máte k dispozícií. S predvarenou zeleninou vyplníme prázdne časti plechu a vložíme na 30 až 40 minút do vyhriatej rúry (180 stupňov). Určite vám bude chutiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára