Konečne je tu ďaľší a troška netradičný príspevok od Špekoindakitchen. Tentokrát som si do našej kuchyne pozval veľkého jedáka a môjho kamaráta Mitcha Buchannona a poprosil som ho, či by nenavaril jeho vychýrenú ostro-kyslú polievku. Keďže ani on nemá od varenia a hrncov ďaleko, okamžite s mojim nápadom súhlasil. Už na druhý deň sme sa stretli a pustili sme sa do varenia. Nákup bol spravený raz dva a varenie sa mohlo začať.
Čo budete potrebovať:
- 250 gramov kuracích pŕs
- 2 veľké mrkvy
- Ázijské hríby
- 2-3 papriky (pre farbu môžte použiť červenú, žltú a zelenú)
- Bambusové výhonky
- Čierne korenie
- Tmavá sójová omáčka
- Chilly papričky
- Kukuričný škrob
- Ocot
- Soľ
- 1 vajce
Ako na to?
Do väčšieho hrnca nalejte studenú vodu a pridajte kuracie prsia. Varte 15 minút od doby, keď voda začne vrieť. Medzičasom si nakrájame mrkvu, papriky a bambusové výhonky. Do misky s vriacou vodou ponorte hríby a po 15 minútach tiež pokrájajte. Najlepšie sú takzvané Judášové uši. Mixér použijeme na rozsekanie zeleniny a hríbov. Nie však úplne najemno. To isté zopakujte aj s uvareným mäsom. Rozsekanú zeleninu, hríby a mäso pridajte späť do vody, kde ste predtým varili kuracie prsia. Poriadne premiešajte a môžte začať s pridávaním omáčok a korenín. Na začiatok pridajte tmavú sójovú omáčku, nakrájané chilly papričky, čierne korenie, soľ a ocot. Mitch odporúča dochutiť polievku podľa vlastnej chute. Polievka by mala chutiť vyvážene a to aj ostro aj kyslo. Treba nájsť správne vyváženie chutí. Keďže sú ingrediencie pre tento recept dosť výrazné pridávajte ich po lyžičkách. Na zahustenie si v malom poháriku rozmiešajte vodu s kukuričným škrobom. Zamiešajte a vlejte do polievky. Prevarte a polievka sa za pár minút výrazne zahustí. Nakoniec pridajte do polievky rozšľahané vajíčko. Všetko dôkladne premiešajte a podľa potreby dolaďte chute. My sme to s tou polievkou dosť prehnali a bolo jej asi 4 litre ako si môžte všimnúť na fotkách. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára